Α' ΦΑΣΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Κερκίδες

Στην πρώτη φάση του έργου θα κατασκευαστεί μια νέα κερκίδα κατά μήκος της οδού Τσόχα (πάνω από τις θύρες 9, 10, 11) χωρητικότητας 2.200 θεατών. Από αυτές τις κερκίδες η θέαση θα είναι εξαιρετική και η αίσθηση του φιλάθλου θα είναι σαφώς πιο ποιοτική. Η πρόσβαση θα γίνεται από νέες εισόδους από τα άκρα του γηπέδου.
Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες κερκίδες θα έχουν πλέον νέα καθίσματα, θα γίνει νέα μόνωση ενώ σε κάθε θύρα θα ανανεωθούν τα WC . Ιδιαίτερη πρόβλεψη θα γίνει για τη δημιουργία θέσεων ΑΜΕΑ.

Σουίτες

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» αποκτά 14  υπερσύγχρονες σουίτες. Συγκεκριμένα πίσω από το τμήμα των κερκίδων στις θύρες 2, 3, 4.  Η πρόσβαση θα γίνεται από ανεξάρτητους ανελκυστήρες απευθείας από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πύργοι

Δύο «πύργοι» τριών επιπέδων θα ανεγερθούν στο πίσω τμήμα των σημερινών θυρών 8, 12. Οι πύργοι έχουν διπλή στόχευση. Μέσα από χώρους στον πρώτο όροφο θα εξυπηρετούν τους θεατές των θυρών. Στο δεύτερο και στον τρίτο όροφο θα διαμορφωθούν σουίτες χωρητικότητας 20 ατόμων η κάθε μια.  Η θέαση από τις σουίτες θα είναι εξαιρετική λόγω του συνδυασμού ύψους και εγγύτητας με τον αγωνιστικό χώρο.  Η είσοδος στις σουίτες θα γίνεται με ανελκυστήρες απευθείας από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες κερκίδες θα έχουν πλέον νέα καθίσματα, θα γίνει νέα μόνωση ενώ σε κάθε θύρα θα ανανεωθούν τα WC . Ιδιαίτερη πρόβλεψη θα γίνει για τη δημιουργία θέσεων ΑΜΕΑ.

Εσωτερικοί χώροι

Τα αποδυτήρια, το ιατρείο και τα γραφεία διαιτητών και παρατηρητή αναμορφώνονται με στόχο να γίνουν πιο λειτουργικά και πιο σύγχρονα.

Aνακαίνιση του γηπέδου

Θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση του γηπέδου με σταδιακή τοποθέτηση νέων καθισμάτων, νέων κιγκλιδωμάτων, ανακαίνιση των WC και των Βar.

Β' ΦΑΣΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Κερκίδες

Θα κατασκευαστεί μια νέα κερκίδα κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (πάνω από τις θύρες 2 , 3, 4) χωρητικότητας 2.600 θεατών, όμοια με εκείνη που θα δημιουργηθεί από την πλευρά της οδού Τσόχα.

Πύργοι

Δύο «πύργοι» τριών επιπέδων θα ανεγερθούν στο πίσω τμήμα των σημερινών θυρών 1, 5. Θα είναι ίδιοι με τους «πύργους» στις θύρες 8 και 12. Δηλαδή τριώροφοι με χώρους εξυπηρέτησης των φιλάθλων στο πρώτο επίπεδο και σουίτες στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο.

Πολυχώρος

Πάνω από τη θύρα 7 και κατά μήκος  50 μέτρων προβλέπεται η δημιουργία πολυχώρου 500 τ.μ. που θα περιλαμβάνει το μουσείο  της Ιστορίας του Παναθηναϊκού, ένα εστιατόριο –coffee  bar  με θέα σε ολόκληρη  την πόλη  που θα λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων και τέλος,  το Κέντρο Τύπου στους αγώνες της ομάδας μας.

Στέγαστρα – Φωτισμός

Σταδιακά θα υπάρξει απόλυτη αλλαγή στο φωτισμό της Λεωφόρου κατά τα σύγχρονα νέα πρότυπα . Οι πυλώνες θα αντικατασταθούν από προβολείς που θα τοποθετηθούν πάνω στα νέα στέγαστρα που θα ανεγερθούν κατά μήκος των νέων κερκίδων σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Τσόχα. Θα ικανοποιηθούν έτσι οι πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.